Ieșenii revoltați de tăierea brazilor de la Palat

18/03/2019

Decizia municipalității de a tăia vegetația din fața Patalului Culurii a stârnit un val de nemulțumiri din partea ieșenilor. Aceștia și-au spus năduful inclusiv pe pagina de facebook a primarului Mihai Chirica.

Acțiunea de toaletare a spațiului verde de la Palat a început cu puțin timp înainte de declanșarea protestului #șîeu la care au participat 2000 de ieșeni. Mai exact, în timp ce ieșenii strigau pentru autostradă, în spatele mulțimii, angajații de la Servcii Publice culcau toți brazii la pământ.

Printre ieșeni sunt și care s-au declarat pro tăierii pomilor din fața monumentului.

Cei care și-au arătat nemulțumirea față de tăierea brazilor au reclamat și faptul că Primăria nu a anunțat când și cum intenționa să pună în aplicare planului de reamenajare a spațiului verde de la Palat.

”Primarul a anunțat încă de săptămâna trecută în cadrul unei conferințe de presă că în campania de curățenie din acest an se va interveni și în fața Palatului Culturii și în acest moment se lucrează pentru reamenajarea peisagistică a vegetației din zonă.”- a declarat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt Primăria Iași

”Pe 11 aprilie avem termenul pentru predarea materialelor în ceea ce privește reamenajarea spațiului din fața Palatului Culturii. Mă refer la întreaga zonă nu numai la spațiile verzi. Va fi montat mobilier urban, va fi reorganizat și iluminatul public, astfel încât concluzia acestor studii să ducă la o mai bună evidențiere a Palatului Culturii, clădire simbol a municipiului Iași.” – a mai declarat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt Primăria Iași

Reprezentanții municipalității au mai explicat că s-a dorit îndepărtarea vegetației îmbătrânite din zonă. Asta în condițiile în care un brad trăiește în medie 700 de ani iar cei din zonă aveau în jur de 40 de ani.

Mădălina Cronț/ Emil Pralea

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.