INCURSIUNE ÎN LUMEA CĂRȚILOR DE BUCATE ȘI A CELOR CARE LE-AU SCRIS ” LA BCU

05/03/2020

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” organizează în perioada următoare expoziția de carte „Incursiune în lumea cărților de bucate și a celor care le-au scris”. Expoziția se dorește a fi o prezentare a celor mai importante cărți de bucate românești, care și-au lăsat amprenta asupra istoriei gastronomiei de-a lungul a trei secole.

Gastronomia reflectă nivelul de civilizație a unui popor. Arta de a combina, găti și prezenta la masă mâncăruri alese, ca și priceperea de a le savura sunt componente ale culturii care ascund în spate secole de încercări, erori și reușite. Cu toate că unii consideră  gătitul a fi o treabă destinată în special femeilor ,  surprinzător este faptul că cele dintâi cărți de bucate au apărut la inițiativa bărbaților care au adunat rețete transmise prin viu grai, luând astfel naștere cărțile de bucate.

Punctul de atracție il reprezintă cartea făcută exclusiv din ciocolată, creată de Mihaela Ulman, bibliotecar în Departamentul Dezvoltarea Colecţiilor din BCU„Mihai Eminescu”, care este de altfel și realizatoarea acestei expoziţii.

Cartea, ale cărei foi sunt imprimate cu preparatele culinare din diferite prezentări și concursuri gastronomice la care Mihaela Ulman a luat parte, va putea fi degustată pe data de 18 martie, la ora 18.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.