INEDIT. EMINESCU DIN ZĂPADĂ

15/01/2019

Statuia lui Eminescu, construită din zăpadă în faţa unui bloc din Galaţi. Artistul este pensionar și fost tehnician la o fabrică de mobilă, iar în urmă cu un an, a realizat tot din zăpadă o copie după grupul statuar „Eminescu şi muza” al lui Frederik Storck.

Petru Darie are 77 de ani și este pasionat de desen și sculptură. Pasiunea de a sculpta în zăpadă vine de peste 45 de ani.

 „De mai mulți ani încoace realizez diverse sculpturi. Prima oară a fost Cumințenia Pământului.  Prima oară când am realizat sculpturi era acum 45 de ani. Când avea fata mea trei ani” a precizat Petru Darie.

Din păcate mulți copii habar nu au cine a fost Eminescu. De aceea prin ce face Petru Darie dorește să le ofere și o lecție de literatură.

„Urmează în jurul lui 24 ianuarie, deci Mica Unire, să-l fac din nou pe Cuza. Am acolo în grădină un calup de zăpadă” a precizat Petru Darie.

În ultimii ani, el a realizat mai multe sculpturi din omăt, întruchipându-i pe Mihai Eminescu și Alexandru Ioan Cuza. Tot din zăpadă a făcut și o replică a celebrei sculpturi a lui Constantin Brâncuși, „Cumințenia pământului”. Statuile vor rămâne în fața blocului până le va topi soarele.

Reporter: Pompiliu Comșa / Operator: Pompiliu Comșa

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.