Întâlnire culturală la Institutul român din Madrid

16/01/2020

La Institutul Cultural Român din Madrid a început cea de-a treia întâlnire hispano-română de cultură și documentare. Evenimentul urmărește punerea în valoare a prezenței culturii noastre și diferitele ei aspecte în spațiul iberic, cărți și documente inedite păstrate cu grijă în bibliotecile de prestigiu din Spania. Printre invitați se numără o serie de personalități de seamă ale vieții academice și artistice din capitala Spaniei, printre care decanul Facultății de Științe ale Documentării de la Universitatea Complutense, José Sánchez-Molero, directoarea Departamentului de Biblioteconomie și Documentare, María Fernández Bajón, dar și profesori renumiți din cadrul acestor instituții de învățământ, cum ar fi Iuliana Botezan și Isabel García Adánez. De asemenea este prezent și regizorul Eliseo de Pablo, directorul Festivalului de Film European de la Segovia dar și corespondentul RFI de la Madrid, Mugur Chiujdea.

Aceștia dar și alții vor vorbi depre diferitele forme ale prezenței culturii noastre în bibliotecile din Spania, despre unele elemente ale literaturii și culturii române reflectate în opera Hertei Müller, lucrările despre România aflate în Biblioteca Palatului Regal. Vom urmări cu atenție și „Evoluția noului val al cinematografiei românești și promovarea filmului românesc în rândul publicului cinefil spaniol” așa cum este ea văzută de regizorul Eliseo de Pablo.

Evenimentul este consacrat Zilei Culturii Naționale Române deschise aseară la Ambasada României de la Madrid prin marcarea a 170 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu. Vom reveni cu detalii în emisiunile informative următoare.

 

 

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.