Întreceri între pompierii profesionişti din Botoşani

18/06/2019

Întreceri între pompierii profesionisti din Botoşani. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a organizat şi desfasurat, astazi, etapa a II-a a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.
Competiţia a reunit la start loturile reprezentative ale Detaşamentelor de Pompieri Botoşani şi Dorohoi.

 

Obiectivul fundamental al concursului este dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.
Abilităţile sportive, rezistenţa psihică şi spiritul de echipă ale servanţilor-pompieri participanţi la competiţie au fost verificate prin intermediul probelor  “scara de fereastră”, “pista cu obstacole pe 100 m”, “stafeta 4×100 m” şi “realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.
La “scara de fereastră”, primul loc a fost obținut de plt.adj. Doru Dutcovschi. Pe a doua treapta a podiumului a urcat plt.maj. Dorin Sobariu, iar pe locul III s-a  clasat plt.adj. Gabriel Giurgiu.

La “pista cu obstacole pe 100 m”, primul loc a fost ocupat de plt.maj. Dorin Sobariu, locul II de plt.adj. Doru Dutcovschi si locul III de plt. Marius Neculai.

“Stafeta 4×100 m” si “Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă” au fost câştigate de lotul reprezentativ al Detaşamentului de Pompieri Botoşani.
Cei mai buni concurenţi vor fi selecţionaţi pentru lotul reprezentativ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani, care urmează să se pregătească în vederea participării la faza interjudeţeană a concursului, etapa a III, care se va desfăşura în judeţul Iași   in perioada 29 iulie – 2 august.

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.