LABORATOR BFT MODERNIZAT LA STANDARDE EUROPENE

04/12/2019

Investiţie extrem de importantă la Spitalul  Judeţean de Urgenţă din Botoşani. Laboratorul de recuperare medicală care  funcţionează în cadrul unităţii a fost modernizat la standarde europene. Inaugurarea s-a făcut, astăzi, în prezenţa  medicilor, asistenţilor, managerului unităţii, dar şi a oficialitţilor. Modernizarea acestui laborator s-a făcut tocmai  pentru ca pacienţii să beneficieze de condiţii optime de recuperare.

Laboratorul BFT funcţioneaza în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani şi are în componenţa sa un cabinet medical deservit de doi medici specialişti şi bază de tratamanet  care funcţioneaza cu următoarele  compartimente: masaj, electroterapie,  kinetoterapie şi termoterapie.

Acest laborator care a fost înfiinţat în anul 1980 şi de atunci nu s-a făcut nicio reparaţie, a fost reabilitat în totalitate şi astăzi a avut loc slujba  de sfinţire. Reabilitarea a durat mai puţin de două luni. Pe lângă reparaţii curente şi lucrări de igienizare, laboratorul BFT a fost dotat şi cu aparatură ultramodernă. Patologia este una diversificată şi include afecţiuni reumatismale, ale aparatului locomotor,  afecţiuni postraumatice, neorologice, post  intervenţii ortopedice sau neurochirurgicale. Investiţia s-a ridicat la 400. 000 de lei, banii fiind alocaţi de Consiliul Judeţean.

Lunar în laboratorul BFT sunt în medie câte 200  de pacienţi pe lună, cu trimitere din ambulatoriu,  plus restul bolnavilor din spital care au nevoie de  astfel de tratamente şi diagnostice. În laborator lucrează doi medici specialişti în  recuperare medicală, doi kinetoterapeuţi, doi  asistenţi la masaj, cinci asistenţi în electroterapie,  un asistent la cabinet, dar şi doi infirmieri.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.