LABORATOR MODERN DE ROBOTICĂ PENTRU ELEVII DIN LAȘI

24/09/2019

   Primul laborator de robotică a unei școli ieșene a fost inaugurat la Liceul de Informatică ”Grigore Moisil. Pentru modernizarea şi renovarea atelierului, elevii şi profesorii au primit ajutorul Asociației Părinților și companiei Heaven Solutions, firmă condusă de unul dintre foștii elevi ai liceului.

Mirela Țibu, coordonatorul proiectului, consideră laboratorul ca fiind o cale de dezvoltare pentru pasionații de robotică ce completează curricula şcolară care acoperă doar informaţii bazate pe probleme de software. În cadrul laboratorului, elevii din clasele superioare au ales să fie mentori pentru cei mici, susținând lecții și  ajutându-i pe plan educațional.

În acest an, elevii s-au mobolizat pentru competița BRD First Tech Challenge unde  vor participa pentru a III-a oara consecutiv. Aceștia vor crea un robot la care lucreaza deja, iar premiul nu va întarzia sa apară.

Laboratorul CyLiis cuprinde două Ateliere, pentru liceu şi pentru gimnaziu. La ele pot participa elevi de la toate liceele din Iaşi. Lansate iniţial acum mai bine de doi ani, numrăul elevilor a crescut, ajungând la 200 de cereri.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.