Licitaţie pentru repararea celui mai mare spital de copii

20/11/2018

Veste bună pentru părinţii copiilor din zona Moldovei. A fost lansată licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” din Iaşi. Contractul prevede asigurarea serviciilor de proiectare. Firma ce va fi declarată câștigătoare va trebui să asigure asistența tehnică pe toată perioada derulării proiectului și să realizeze lucrările de modernizare a unității medicale.

“Pur şi simplu va rămâne numai structura de rezistenţă. Restul se va înobila prin modernizare, construcţie, se vor schimba ţevile de fluide, medicale, reţeaua de electricitate şi comunicare de date” a comentat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. 

Valoarea contractului este de 89 milioane de lei fără TVA, 2,4 milioane de lei reprezentând serviciile de proiectare. Pentru lucrări sunt prevăzuţi 87 milioane de lei.

“Se va lucra nu pe tronsoane, ci pe etaje. Câte un etaj. Vom începe de la etajele superioare până la parter” a adaugat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Modernizarea spitalului este esențială pentru întreaga regiune deoarece, în fiecare an, aici sunt tratați peste 45 000 de copii și adolescenți din toate județele Moldovei. Termenul de execuție este de 48 de luni. Ofertele pot fi depuse în SEAP până pe 28 decembrie, ora 15.

Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi a fost dat în folosință în anul 1970. Până acum  nu a mai  fost reabilitat.

Anda Matei/ Cristi Lozbă

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.