MĂSURI SPECIALE ÎMPOTRIVA VIRUSULUI UCIGAȘ LA BOTOȘANI

25/02/2020

Pasagerii botoșăneni suspecți că au contractat acest virus, veniți din zone cu suspiciune de coronavirus precum cei din Italia de exemplu sunt monitorizați de Direcția de Sănătate Publica. Și asta pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul virus din cauza numărului mare de călătorii între Italia și țara noastră, și nu numai.

De exemplu, la Aeroportul de la Salcea situat la aproape 30 de kilometri de Botoșani s-au luat măsuri suplimentare de protecție împotrivă virusului ucigaș. Pasagerii care au sosit au purtat măști și au completat anumite chestionare cu date personale. Au fost întrebați cât timp au stat în zonele respective, cât vor rămâne în țară, dar și dacă au intrat în contact cu persoane diagnosticate cu noul coronavirus.

Echipamente de protecție poartă tot personalul din aeroport. Dar, și taximetriștii la rândul se protejează de pasagerii care vin în special din Italia.

Ministerul Transporturilor a stabilit mai multe măsuri care trebuie implementate în regim de urgență pentru a preveni răspândirea coronavirusului în Romania. Printrea acestea, se numără asigurarea unor culoare speciale de debarcare în incinta aeroporturilor și recomandarea că operatorii de trafic aerian, naval sau terestru să puna la dispoziția pasagerilor măști de protecție.

De asemenea mulți botoșăneni care s-au întors din zone cu suspiciune de coronavirus sunt monitorizați de Direcția de Sănătate Publică.

În plus, la nivelul județului prefectul și membrii comitetului pentru situații de urgența trebuie să identifice un spațiu corespunzător pentru eventuale persoane în carantină. În acest sens au fost luate în calcul spațiile de la Scoală Numărul 3, unde dorm acum persoanele fară adăpost, sau Tabăra Agafton.
Pentru persoanele asimptomatice, care vin din zonele în carantina, se va institui o perioadă de carantină în spațiile special amenajate, timp de 14 zile, se arata în comunicatul lui Raed Arafat. ISU Botoșani a primit o targă specială, în valoare de câteva mii de euro, pentru transportul persoanelor cu suspiciune de coronavirus, măsuri speciale fiind luate și la UPU.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.