Mii de persoane, la aprinderea iluminatului festiv

01/12/2018

Mii de ieşeni au asistat la aprinderea iluminatului festiv de sărbători. Fie ei copii, tineri sau bătrâni din Iaşi sau judeţele alăturate, cu toţii au luat parte, alături de primarul Mihai Chirica, la numărătoarea inversă. Urale de bucurie şi aplauze s-au auzit în tot centrul Iaşului în momentul în care ornamentele au început să funcţioneze. Frumuseţea iluminatului de Crăciun i-a fascinat nu doar pe copii. Cei mari s-au bucurat la fel de mult. De feeria de lumini s-a bucurat chiar şi Moş Crăciun.

Anul acesta iluminatul festiv de sărbătorile de iarnă este dedicat Centenarului Marii Uniri.

“Ziua frumoasă de astăzi o deidcăm aniversării celor 100 de ani de când s-a făcut România cea Mare. Probabil că toţi aţi auzit de România cea Mare. Trebuie să ne gândim că şi copiii care vor trăi peste 100 de ani trebuie să găsească o ţară frumoasă, mândră, care să vorbească limba română, să avem drapelul tricolor şi pentru care să muncim cu toţii” a mentionat Mihai Chirica, primarul Iaşului.

Copiii au fost cei care au aprins luminiţele Sărbătorilor de Iarnă de la Iaşi.

“O să numărăm de la 10 şi când ajungem la zero apăsăm pe buton. La mulţi ani Iaşi!, La mulţi ani România!” a adaugat Mihai Chirica, primarul Iaşului. 

Spre surprinderea micuţilor, odată cu luminiţele festive la Iaşi a ajuns şi Moş Crăciun.

Moşul nu a venit singur la distracţie. Crăciuniţele au întreţinut şi ele atmosfera şi i-au învăţat pe micuţi să danseze.

Distracţia a ţinut până târziu în noapte. Copiii care nu au reuşit să ajungă pe bulevardul Ştefan cel Mare, din centrul Iaşului, pot veni până pe 24 ianuarie să se bucure de feeria de lumini. Tot aici este şi Orăşelul Copiilor. Şi vă mai spunem ceva: micuţii îl pot întâlni aici şi pe Moş Crăciun.

Anda Matei/ Emil Pralea, Lucian Valacu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.