Moldova a rămas fără doi miniştri în urma remanierii

20/11/2018

Remaniere, remaniere dar să ştim şi noi. Asta au dorit să afle jurnaliştii ieşeni după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Moldova va pierde doi miniştri. Care au fost motivele pentru care ieşeanul Bogdan Cojocaru şi-a pierdut mandatul de la ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Răspunsul nu s-a lăsat prea mult aşteptat, chiar dacă iniţial şeful Partidului Social Democrat din Iaşi a refuzat să ofere un răspuns clar.

Şeful de la PSD Iaşi nu consideră pierderea mandatului de la Comunicaţii a fi o mare pierdere.

“Iaşul are în continuare doi miniştri, trei secretari de stat. Când am mers acolo mulţi îi dădeau numai trei luni. A stat 10 luni. Domnul Vosganian, care a fost ministrul Economiei cu o experienţă foarte bogată, a stat 7 luni” a precizat Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi.

Deşi ministrul Cojocaru a fost schimbat din funcţie, şeful de la PSD Iaşi consideră că acesta avut o prestaţie foarte bună la Comunicaţii. Altele ar fi fost motivele remanierii.

“A fost un ministru foarte bun. Cum calificaţi mandatul? Foarte bun. A dat drumul la proiecte, a început proiecte europene, sunt în derulare. Ce nu a mers? Poate că era un pic prea tânăr” sustine Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi 

Ministerul Comunicaţiilor nu este singurul portofoliu de ministrul pierdut de moldoveni în Guvernul Dăncilă 2. Autostrada A8, Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş pare să îi fi pus capăt mandatului ministrului Şova la ministerul Transporturilor.

“A fost contestat domnul Şova foarte mult de parlamentarii din Moldova. În media au fost foarte multe comentarii de la parlamentarii de Iaşi. Această oportunitate de a schimba un ministru a fost datorată implicării unor parlamentari de Iaşi. Nu vreau să discut în conferinţă de presă. Vom discuta vineri, când avem BPJ la partid” a mentionat Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi. 

Au fost şi ambiţii personale, recunoaşte şeful PSD Iaşi.

“Unii parlamentari au vrut să meargă să fie ei miniştri. Atunci au spus că mai bine renunţăm la absolut toţi cei din guvern, orice director, absolut orice post de la un minister pentru a fi eu ministru. Asta e opinia noastră a moldovenilor” a adaugat Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi.

Anda Matei/ Cristi Lozbă

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.