,,Music for kids” a strâns sute de spectatori

,,Music for kids” a strâns sute de spectatori

14/08/2016

În weekend-ul săptămânii trecute s-a desfăşurat la Iaşi Festivalul Internaţional ,,Music for Kids”. Un festival de muzică uşoară care a adunat pe scena din grădina Palas 60 de participanţi din Europa şi din Statele Unite ale Americii. Evenimentul s-a desfăşurat pe mai multe categorii de vârstă. Ieşenii s-au bucurat de spectacolul muzical timp de trei zile.

În serile de vineri , sâmbătă şi duminică, parcul Palas a găzduit cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional ,,Music for Kids”. Dornici să îşi demonstreze talentul vocal, în competiţie s-au înscris copii din Marea Britanie, SUA, Elveţia, Malta, Bulgaria, Serbia, Suedia, Italia, Lituania, Republica Moldova şi România. În prima zi au încântat publicul 30 de concurenţi, iar în cea de-a doua seară au urcat pe scenă alţi 30 de participanţi. Unii dintre ei s-au aflat pentru prima dată la acest festival, dar alţii au mai fost şi la celelalte ediţii.

,, Am fost şi anul trecut. Mi-a plăcut şi vreau să mă înscriu în fiecare an când se mai face”.

,,Mămica a intrat pe facebook şi a văzut acest festival şi am zis: ,,De ce să nu merg şi eu?” Am mai fost odată la preselecţii, dar nu am trecut în marea finală”.

La fiecare categorie de vârstă au participat maxim zece tineri. Juriul a cuprins personalităţi româneşti şi internaţionale din domeniul musical, care au evaluat concurenţii.

,,Este printre puţinele festivaluri din ţară care are o finalitate extrem de importantă, acea invitaţie la Hollywood. Sunt artişti care toată viaţa îşi doresc să ajungă acolo şi nu reuşesc. Aseară au fost 30 de concurenţi, în seara aceasta tot 30, iar unul dintre aceştia îşi va îndeplini visul. Este foarte important. Acolo poate fi văzut de un producător, un reprezentant al unei case de discuri şi cariera lui i se aşterne lin în faţă”, spune Corneliu Mureşanu, jurat la Festivalul Internaţional ,,Muzic for Kids”.

Pe lângă secţiunea de concurs, festivalul a inclus şi recitaluri ale unor artişti consacraţi şi tinere talente. Anul acesta, invitatul special a fost Aurelian Temişan.

,,Pentru mine este prima participare. Văd că sunt chemat la ediţia a şaptea, cei şapte ani de acasă ai festivalului s-au instaurat. Dacă avem atâţi participanţi de peste tot, înseamnă că s-a dus buhul şi oamenii sun interesaţi să apară. Văd o acurateţe în organizare, o simplitate şi în acelaşi timp o generozitate. Dacă te uiţi pe net e într-un fel, dar dacă te aflii la faţa locului, îţi dai seama că ceea ce nu se vede e foarte important. Sunt oamenii care muncesc, chiar dacă nu sunt mulţi, sunt inimoşi şi au făcut o tradiţie din acest festival”, a spus artistul.

În încheierea zilei de sâmbătă pe scenă au mai urcat şi artişti la început de carieră, precum Rawanne, Alexia Urtoi, Theo Rose, Ștefania Iacob, Alessandra, Mara, Bibi, Denis Midone, Daria Bahrin și Anastasia Lee.

Reporter Diana Mihai

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.