NEMULȚUMIRI LA SJU BOTOȘANI

02/03/2020

Ziua de luni a început cu o revoltă a zeci de angajați ai Spitalului Județean de Urgenta Botoșani.
Și asta după ce 50 de cadre medicale au fost concediate începând cu 1 martie pe motiv că acumulează pensia cu salariu.
Deciziile de încetare a contractului individual de muncă au fost emise pe 28 februarie, iar angajații spun că au fost luați pe nepregătite, fară să fie informați cu privire la acest aspect.

Peste 20 de asistente și infirmiere au venit, astăzi, la președintele Consiliului Județean pentru a-și spune nemulțumirile și apoi s-au mutat în biroul managerului de la spital.

Un grup de asistente și infirmiere au luat cu asalt dimineața Palatul Administrativ.
Acestea au intrat la președintele Consiliului Județean Costică Macaleți unde au reclamat că au fost pensionate forțat de conducerea spitalului care le interzice cumulul pensiei cu salariu.

Președintele CJ le-a recomandat să discute cu managerul Livia Mihalache și le-a promis că mâine vă merge să poarte și el o discuție cu managerul.

Protestatarii au mers la biroului managerului pentru a purta discuții pe aceasta temă, însă, nu au primit un răspuns favorabil.

Managerul spitalului a explicat cum de s-a ajuns în aceasta situație.
Angajații unității medicale cărora li s-a încetat contractul individual de muncă pentru că primeau și pensie și salariu trebuiau să facă o cerere de prelungire a activității, lucru care nu s-a întâmplat.

Pentru a nu rămâne descoperite unele secții s-a direcționat personalul de pe secțiile care nu au utilizare prea mare, iar în plus au fost scoase mai multe posturi de concurs.

Related Forumul Dezvoltarii Durabile a Judeţelor Moldovei Articles

Similar Posts From Forumul Dezvoltarii Durabile a Judeţelor Moldovei Category

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.