NUMĂRUL VIROZELOR RESPIRATORII EXPLODEAZĂ!

10/01/2019

Numărul de viroze respiratorii a crescut din cauza schimbărilor bruște de temperatură. Zilnic la triajul Spitalului de Boli infecțioase din Iași se prezintă caproximativ de 30-40 de pacienți care au viroză respiratorie, iar jumătate dintre aceștia necesită internare.

Specialiștii anunță că vaccinul antigripal este cea mai bună metodă de combatere a gripei. Medicii recomandă vaccinarea în special la bătrâni și copii.

”Sigur în primul rând dintre aceste viroze de gândim la gripă, pentru că gripa este cea mai gravă și ideal ar fi fost ca această perioadă să ne găsească vaccinați. Nu este nici acum târziu să ne vaccinăm antigripal, pentru că dacă ne vaccinăm în aceste zile cam în 10-14 zile apare protecția și un eventual sezon al gripei ne-ar putea găsi protejați” a declarat prof. dr. Carmen Dorobăț, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva, Iaşi.

”Dacă ar fi să ne referim la deosebirea dintre viroza respiratorie și gripă, viroza te lasă să te ridici din pat, îți poți desfășura o activitate în niște limite normale, pe când gripa nu te lasă să te ridici din pat, febra este deosebit de mare 39-40 de grade, dureri musculare, dureri articulare deosebit de puternice, lipsa poftei de mâncare” a declarat prof. dr. Carmen Dorobăț, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva, Iaşi.

În ceea ce privește modul de transmitere al virozelor el este aerogen, de aceea trebuie evitate zonele aglomerate.

”În primul rând să încercăm să evităm spațiile închise deosebit de aglomerate să purtăm de ce nu și mască de unică utilizare, pentru că observ tot mai mult în zona aeroporturilor există astfel de persoane care poartă măști și este foarte bine așa, spălatul pe mâini cu apă și săpun și bineînțeles fiecare dintre noi să fie conștient, dacă are o astfel de viroză respiratorie să ferească persoanele din jur, sigur în primul rând familia, dar ce ne nu și cei de la locul de muncă” a sustinut prof. dr. Carmen Dorobăț, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva, Iaşi. 

Zilnic la triajul Spitalului de Boli infecțioase din Iași se prezintă aproximativ  30-40 de pacienți care au viroză respiratorie, iar jumătate dintre aceștia necesită internare.

Mădălina Cronț/ Marcel Cilibiu

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.