O nouă ediţie UMOR’N’IAȘI

27/03/2019

1 Aprilie nu este doar Ziua internaţională a păcălelilor, dar şi ziua în care se dă startul la umor. UMOR’N’IAȘI a aparut în anul 2014 ca raspuns la inițiativa UE de stimulare a participării tinerilor la vot la Alegerile pentru Parlamentul European. De atunci festivalul se ține anual în data de 1 aprilie. De anul trecut s-a transformat în Festival Național Concurs și se adresează tinerilor elevi și studenți atât ca actori cât și ca public. Anul acesta se v-a desfășura în perioada 1-7 aprilie și are ca temă „Participarea tinerilor la vot!“.

În cadrul festivalului va fi organizat un concurs pe două secțiuni, interpretare și creatie pe 11 categorii. Festivalul are un juriu de excepţie, iar în cadrul galei, când se vor acorda premii câştigătorilor, publicul va fi amuzat de invitații speciali ai festivalului.

Bogdan Teodor Crucianu, director Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi – În perioada 1-7 aprilie se va desfăşura Festivalul Național de Umor și Satiră „UMOR’N’IAȘI“ , festival în care Ateneul din Iaşi este principalul nostru partener. Ei vor pregăti o piesă de teatru, o comedie care se va desfăşura pe scena Ateneului.

Anul acesta festivalul umoristic a devenit unul național bazat pe un regulament strict ce vizează mai multe activități.

Andrei Apreotesei, managerul Ateneului din Iaşi

Ideea prietenilor şi partenerilor noştri de la Casa Studenţilor s-a pliat foarte bine pe dorinţele noastre. Am zis că fiind un festival naţional de umor şi satiră nu putem veni decât cu cea mai nouă piesă a noastră, şi cea mai proaspătă. Este vorba de piesa Take, Ianke şi Cadâr.

Pe 1 aprilie se va desfășura spectacolul „Votează! Votul tău contează!“, unde trei candidați, Roşu, Galben și Albastru, vor fi sprijiniți cu momente realizate de trei alianțe de organizații studențești din Iași. Subiectele momentelor pleacă de la valorile europene. La final, cei 500 de tineri spectatori vor primi buletine de vot și vor vota candidatul pe care îl susțin cu ajutorul a 20 de cabine și o urnă de vot.

Alexandru Căliman, organizator – Evenimentul numărul unu va fi în data de 1 aprilie. Este vorba de Votează-ţi Idiotul, votul tău contează! Cei care vor fi candidaţi vor fi membrii trupei Idiot din Iaşi. Vor fi două alianţe în spatele primilor doi candidaţi. Spectacolul va fi de două ore.  

Festivalul Național de Satiră și Umor „Umor’n’Iași” este organizat de Casa de Cultură a Studenților Iași în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, Casa de Cultură a Municipiului „Mihai Ursachi” și Ateneul din Iași.

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.