O POVESTE CHINEZEASCĂ, LA TEATRUL LUCEAFĂRUL DIN IAȘI

07/10/2019

Luni, în cadrul Festivalului Internațional de teatru pentru publicul tănăr, ce se desfășoară la Teatrul Luceafărul din Iași, a avut loc piesa O poveste chinezească, interpretată de actorii din  Teatrul Lychee Shenzhen China.

Această piesă a oferit un spectacol dinamic și plin de culoare compus dintr-o serie de numere de păpușărie ce aduc la viață personaje și povești specifice Chinei. Actorii a utilizat păpuși tradiționale chineze, arta mânuirii lor constituind o prețioasă moștenire culturală transmisă din generație în generație. Trupa formată din 3 tineri mânuitori de păpuși a deschis spectacolul cu o marionetă care pe un șevalet a pictat pe rând în litere chinezești iar apoi pe altă planșă în limba engleză cuvintele Visul copiilor.

Recitalul păpușăresc a fost compus din momente cu marionete, aproape vii ce i-au bucurat pe copii, încă de la intrarea lor în scenă. Pe lângă păpuși, actorii au adus la viață, personaje formate din bucăți de material și balon până la personaje formate dintr-o hainuță pentru copii.

Apogeul capodoperei teatrale păpușărești, a fost chiar la finalul piesei, când un actor a mânuit o păpușă supradimensionată cu wayang care își schimba chipul într-un mod magic.

Festivalului Internațional de teatru pentru publicul tănăr, se desfășoară în perioada 3-10 octombrie 2019 la Teatrul Luceafărul din Iași.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.