,,Oaza de muzică” la Biblioteca Judeţeană, Iaşi

,,Oaza de muzică” la Biblioteca Judeţeană, Iaşi

25/07/2016

Din dragoste pentru muzica uşoară românească, reprezentanţii Secţiei de Artă şi Referinţe a Bibliotecii Judeţene ,,Gh. Asachi”, Iaşi au amenajat în incinta instituţiei, o expoziţie de discuri de vinil. Locul special amenajat se adresează utilizatorilor de toate vârstele, pe toată perioada verii.

Ieşenii au ocazia de a vizita Secţia de Artă şi Referinţe a Bibliotecii Judeţene ,,Gh. Asachi” Iaşi, unde pot audia şlagărele muzicii uşoare româneşti. Proiectul ,,Vârstele muzicii ,,uşoare” româneşti”  urmăreşte să atragă cât mai mulţi iubitori de muzică, la care să vină ascultători de discuri ce cuprind muzică veche.

,,Se adresează tuturor iubitorilor de muzică de toate genurile începând de la muzică uşoară la sinfonică. Avem discuri cu Maria Tănase, Zavaidoc şi altele. Unele sunt discuri mai rare şi nu se găsesc prea uşor”, spune Noela Şova, iniţiator al proiectului.

Expoziţia cuprinde mai multe secţiuni, în funcţie de gusturile şi preferinţele ieşenilor. Cei interesaţi îşi vor încânta auzul cu orchestre şi interpreţi din perioada interbelică, compozitori de muzică uşoară din anii 50, 60, dar şi 70, care au fost uitaţi.

„Avem o colecţie de nouă mii de discuri 00:41 flash 00:49 Unele provin din donaţii, iar altele au fost achiziţionate de bibliotecă”, completeaza Noela Şova, iniţiator al proiectului.

Nu lipseşte secţiunea dedicată formaţiilor româneşti de muzică rock, pop, dance şi alte categorii. Iubitorii muzicii folk îşi vor regăsi şi ei interpreţii preferaţi într-o ultimă secţiune, bogat ilustrată. Toate discurile expuse pot fi audiate la căşti într-un spaţiu special amenajat.

Reporter Diana Mihai

bcu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.