OEDIP REDUX, OPERA LUI ENESCU REIMAGINATĂ ÎN CHEIE DE JAZZ

01/08/2019

   Proiectul „Oedipe Redux“ , o re-imaginare contemporană, în cheie de jazz,  a capodoperei enesciene, realizat de celebru pianist român Lucian Ban şi de instrumentistul nominalizat la Premiile Grammy Mat Maneri, va fi intepretat în cadrul Festivalului Internațional de Arte EUROPALIA, alături de alți șase muzicieni  de marcă ai genului, într-un turneu ce cuprinde cinci concerte în Belgia, Franța și  Olanda, în perioada 19-29 noiembrie 2019.

„Opera enesciană are patru acte, e foarte amplă, interpretarea sa integrală necesită aproape trei ore. A trebuit în primul rând să o redimensionăm. Întotdeauna am considerat că muzica lui Enescu este un material ideal pentru improvizații. Am făcut-o cu pasiune în ciclul Enescu reimagined pornind de la compozițiile sale instrumentale, iar în Oedipe Redux  avem dovada că acest lucru e posibil și poate fi valabil și pentru muzica sa vocală. Pentru noi, a fost o splendidă provocare“, a punctat Mat Maneri.

Festivalul este organizat o dată la doi ani, sub patronajul Familiei Regale a Belgiei, iarprima ediție a avut loc în anul 1969.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.