OPERAT ÎN BELGIA, INFECTAT LA IAȘI

06/11/2018

Alexandru Băiașu, tânărul de 29 de ani , victima incediului petrecut în urmă cu câteva zile în Piatra Neamț a fost operat cu succes în Belgia. În urma analizelor însă, corpul medical de la Grad Hopital De Charleroi au descoperit însă alte probleme.

Este vorba despre o infecție cu doi germeni, care ar putea agrava starea bolnavului, mai ales că tânărul prezintă arsuri pe trei sferturi la sută din corp. Medicii care l-au operat însă sunt optimiști și speră ca în două luni Alexandru să poată lua primul zbor spre casă.

E mult mai bine! Este infectat, dar sunt doi germeni care, normal, nu ar pune probleme. Primul este faimosul Acinetobacter şi al doilea este Klebsiella. Astăzi am început chirurgia şi m-am ocupat mai ales de cap, de faţă şi de partea superioară a toracelui. Am curăţat şi spatele. Mâine o să îi fac mâinile, pentru că e important pentru integrarea socială a unui pacient a precizat Ciprian Isacu, medic la Grand Hopital De Charleroi, Belgia.

Corpul medical din Belgia susține că cel mai probabil infecția cu cei doi germeni s-a făcut în timpul operației efectuate la Spitalul Sfantul Spiridon de la Iași.

“Medicii belgieni care l-au operat sunt optimiști în ceea ce privește evoluția tânărului și speră ca în două luni Alexandru să poată lua primul zbor spre casă” a afirmat Diana Cimpoieșu, medic coordonator UPU.

Editor Silvia Craus/ imagini – arhivă

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.