ORCHESTRA ROMÂNĂ DE TINERET ȘI CRISTIAN MANDEAL LA FESTIVALUL SCHLESWIG-HOLSTEIN

07/08/2019
Orchestra Română de Tineret și Cristian Mandeal vor concerta pe 12 august la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein și va avea un program muzical inedit  ce aparțin compozitorilor Richard Wagner, Richard Strauss și Dmitri Șostakovici.
Cea mai recentă apariție internațională din această vară a avut loc la Berlin, la Konzerthaus, unde critica germană a reacționat extrem de favorabil, vorbind despre seara Orchestrei Române de Tineret din Festivalul Young Euro Classic ca despre „Un concert care merită cu prisosință 5 stele.”
La scurt timp după înființarea sa în 1986, Schleswig-Holstein Musik Festival (SHMF) a ajuns unul dintre cele mai spectaculoase evenimente culturale din lume. În locul renumitelor concerte programate în săli de concerte și teatre de operă obișnuite, multe dintre evenimente au loc în castele sau hambare, spații neobișnuite, în cele mai spectaculoase biserici din Schleswig-Holstein și chiar în locuri neobișnuite precum docuri sau hale industriale. Din 1996 până în 2013, conceptul artistic al festivalului a fost acela de a alege câte o țară pentru fiecare an și de a-i pune în valoare muzica și cultura, mergând din Finlanda în Japonia, sau din Statele Unite în Rusia. Odată cu venirea noului director, Dr. Christian Kuhnt, festivalul și-a schimbat orientarea, în 2014 propunându-și să pună în valoare câte un compozitor în fiecare an. (sursa: Radio România Cultural)

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.