Palatul Culturii şi-a redeschis porţile

Palatul Culturii şi-a redeschis porţile

09/05/2016

Monumentul simbol al Iaşului, Palatul Culturii, a fost redeschis publicului, după opt ani de restaurări. Inaugurarea a avut loc luni seara, în prezenţa premierului Dacian Cioloş, a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, a directorului Unităţii de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii, Bogdan Trîmbaciu, precum şi a altor oficialităţi.

Anterior momentului festiv, managerul Complexului Muzeal Naţional „Moldova”, Lăcrămioara Stratulat, a susţinut o conferinţă de presă alături de reprezentanţii Ministerului Culturii. În cadrul întrunirii cu presa s-a făcut o trecere în revistă a evoluţiei proiectului de consolidare, restaurare şi amenajare a Palatului Culturii din Iaşi. Investiţia a fost realizată de Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, şi s-a desfăşurat în intervalul septembrie 2008 – ianuarie 2016.

Palatul Culturii va putea fi vizitat începând de miercuri 27 aprilie. În acestă zi, a porţilor deschise, accesul la cele patru expoziţii permanente din interiorul impresionantului edificiu va fi gratuit, iar începând cu 28 aprilie preţului unui bilet va fi de 40 de lei.

Festivitatea de inaugurare a lucrărilor de la Palatul Culturii s-a încheiat seara, cu un concert de gală susţinut de pianista Raluca Ştirbăţ.

Cosmin Dan

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.