Papa Francisc va fi aşteptat la Iaşi de 120.000 de pelerini

16/01/2019

 Iaşul va deveni timp de o zi unul dintre cele mai mari centru de pelerinaj al credincioşilor de rit catolic. Peste 120.000 de pelerini din toată Europa sunt aşteptaţi să sosească la sfârşitul lunii mai la Iaşi. Ei vor veni să-l întâlnească pe Papa Francisc şi să primească binecuvântarea Sanctităţii Sale.

Vizita la Iaşi a Papei Francisc este a doua vizită oficială făcută de un şef de stat, după vizita lui Francois Mitterannd din 1992. Totodată este prima oară când un Papă vine în acest minunat oraş.

”Ne onorează foarte mult. Este un moment istoric. În primul rând este vizita unui om de stat, Vaticanul are rangul de stat. În al doilea rând este vizita Papei, reprezentantul celei mai influente biserici din toate timpurile, care la Iaşi are o comunitate de 12.000 de persoane. Aşteptăm să vină din întreaga Moldovă, din toată Europa. Se pare că vor veni 120.000 de pelerini să-l întâlnească pe Papa la Iaşi” a declarat Mihai Chirica, primarul Iaşului.  

Venirea Papei Francisc la Iaşi va avea un mare impact la nivel internaţional. Astfel, toată lumea va afla unde se află Iaşul.

”Este cel mai important eveniment de vizibilitate internaţională. Practic, din toate colţurile lumii se va şti că Papa Francisc este în România şi este la Iaşi, toată lumea va afla unde este Iaşul, ce reprezintă Iaşul pentru România şi Europa. Desigur, este un eveniment de mândrie locală pe care trebuie să-l exploatăm cum se cuvine la nivelul modestiei de care trebuie să dăm dovadă dar trebuie să ne promovăm imaginea pentru că Iaşul are ce arăta” a declarat Mihai Chirica, primarul Iaşului.

Papa Francisc va veni în țara noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, răspunzând invitației autorităților Statului Român și a Bisericii Catolice din România. Vizita va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma și importante valențe ecumenice sub motto-ul „Să mergem împreună!”. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureștiul, Iașul și Blajul, precum și sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc.

Anda Matei, Marcel Cilibiu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.