Parapete montate în judeţul Braşov

20/06/2019

Ca urmare a unui contract semnat de Direcţia regională de drumuri şi poduri Braşov, 2800 de metri liniari din DN1 urmează să beneficieze în viitorul apropiat de parapete de tip New Jersey pentru siguranţa traficului.

În următoarele două săptămâni aceste despărţitoare se vor monta între sensurile de mers pe porţiunea cuprinsă între oraşele Codlea şi Ghimbav.

 

   Este o lucrare îndelung aşteptată de toţi cei care tranzitează acest sector de drum. Încă de         anul trecut, împreună cu colegii noştri de la Inspectoratul judeţean de poliţie am început             demersurile pentru montarea de parapete de tip New Jersey axial pe sectorul dintre Ghimbav    şi Codlea şi nu numai. a declarat Horia Stancu, şef secţie Drumuri Naţionale

Contestaţiile în instanţă ale licitaţiei au întârziat lucrările mai bine de un an, însă contractul a fost semnat în urmă cu două săptămâni. Deoarece în total este vorba de peste şapte kilometri de parapete, care vor fi montate în cinci locuri, parapetele care se montează în aceste zile reprezintă doar prima parte a contractului, care se va derula pe durata acestei veri.

   Pe judeţul Braşov este vorba de 7514 m liniari de parapete, montăm în această perioadă între        Ghimbav şi Codlea urmând să mergem pe dealul Perşanului, tot pe DN1, iar mai apoi sânt trei        poziţii kilometrice pe DN13 după ieşirea din pădurea Bogăţii. a mai adăugat Horia Stancu, şef secţie Drumuri Naţionale

Între Braşov şi Hărman a fost instalat anul trecut acelaşi tip de parapete. Plăcuţe reflectorizante vor fi montate pe parapete, drumarii făcând apel la cetăţeni să le lase acolo unde sânt montate pentru că au un rol important în reducerea riscului de accidente.    

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.