Pensionarii riscă să nu mai plece în staţiune

Pensionarii riscă să nu mai plece în staţiune

16/08/2016

Pensionarii ieşeni care au depus cerere pentru a pleca în staţiune pot verifica listele afişate la sediul şi pe site-ul Casei de Pensii Iaşi. Reprezentanţii instituţiei ieşene recomandă cetăţenilor care au depus cererile să vină să îşi ridice biletele de tratament. Altfel, aceştia vor risca să rămână fără bilete anul acesta. Biletele neridicate se redistribuie următorilor solicitanţi. Cererea de astfel de bilete este prea mare, iar numărul alocat e întotdeauna prea mic.

O nouă serie de bilete de tratament au fost puse în vânzare la Casa de Pensii din Iaşi. Spre sfârşitul lunii august, pensionarii ieşeni pot pleca în staţiune la mare. Casa de Pensii Iaşi a alocat pentru seria 13, un număr de 378 bilete. Până în prezent s-au vândut 154 bilete.

,,Până în data de 19 august aşteptăm persoanele care au primit înştiinţare la domiciliu să ridice biletul de tratament. Biletele neridicate vor fi redistribuite celor care se vor prezenta la ghişeul nostru specializat, bilete de tratament”, spune Maria Andronache, director al Casei de Pensii Iaşi.

Atribuirea biletelor de tratament şi cota de contribuţie se face prin alocarea automată în sistem informatic, în funcţie de punctajul calculat pentru fiecare solicitant, perioadă dar şi numărul de locuri alocate pentru fiecare staţiune în funcţie de cerere.

,,Numărul de cereri este cu mult peste numărul biletelor alocate pentru acest an. Avem 9300 cereri înregistrate pentru 6400 bilete alocate. În mod categoric vor fi persoane care nu vor primi un bilet de tratament în acest an.”  

Cei care se regăsesc pe liste, la ridicarea biletului, trebuie să prezinte şi biletul de trimitere de la medic, original, copia după cartea de identitate şi ultimul cupon de pensie. Costul unui bilet este de 50 la sută din cuantumul brut al pensiei încasate în luna anterioară plecării în staţiune.

Reporter Diana Mihai

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.