PESTE 75.000 DE SPECTATORI AU TRECUT PRAGUL TEATRULUI ,,LUCEAFĂRUL” ÎN 2019

17/01/2020

În cele peste 395 de reprezentații susținute de Teatrul Luceafărul din Iași în anul 2019, peste  75.000 de spectatori au luat parte la festivalurile naționale și internaționale găzduite. Un alt indicator important care reflectă întâlnirea ofertei cu cerere îl reprezintă gradul de ocupare a sălii care a fost în proporție de 98%.

Două sunt evenimentele majore care, pe lângă premiere, au dat tempoul perioadei de referință. Este vorba despre Festivalul concurs al trupelor de teatru școlar “Hai la teatru”, care a adunat peste 700 de participanți, aici numărându-se concurenți și profesori coordonatori,  într-un maraton cu 56 de reprezentații susținute în zilele de 20 și 21 martie.

Un alt eveniment de marcă  din agenda anului trecut este Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr ce s-a desfășurat la Iași. Sub genericul “Libertate”, organizatorii  au reunit în acelați loc peste 500 de invitați din 28 de țări de pe cinci continente, care au evoluat în 30 de locuri din oraș.

Cinci premiere au îmbogățit repertoriul permanent al instituției, la sala mică și la sala mare a Teatrului: Alice în OglindiriaScufița Roșie, Orașul, Jack și vrejul de fasole.

Un alt capitol bogat al activității artistice îl constituie selecțiile și prezențele în festivaluri. Producțiile Teatrului Luceafărul au fost selectate într-o listă onorantă de festivaluri de top precum: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, spectacolul Istorie la persoana I; Festivalul Național de Teatru București, spectacolul Istorie la persoana I și Festivalul Internațional Puck Cluj Napoca.

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.