PREDAREA-PRIMIREA COMENZII LA BRIGADA 15 MECANIZATĂ ,,PODU ÎNALT”

02/12/2019

Luni, 2 decembrie 2019, , la Palatul Oştirii din Copou, a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii Brigăzii 15 Mecanizată “Podu Înalt”. Colonelul Daniel Pop a preluat ștafeta de la colonelul Ionel-Lucian Sandu.

La festivitate au fost prezenți locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general maior Dorin Blaiu, locţiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, şefii instituţiilor ieşene din sistemul naţional de apărare, ordine publică și siguranță națională, precum și militarii Brigăzii 15 Mecanizată.

Colonelul Daniel Pop a îndeplinit numeroase funcţii de-a lungul carierei, printre care amintim: comandant al Batalionului 32 Cercetare, Supraveghere ,,Mircea” din Timișoara, șef al Operațiilor și Instrucției la Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” din Bistrița și locțiitor al comandantului la Brigada Multinațională Sud-Est din Craiova.

Este decorat cu mai multe distincţii militare printre care: Ordinul ,,Virtutea Militară” în grad de Cavaler,  Emblema de merit „În Slujba Păcii” clasa a I-a, Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării, Emblema de Onoare a Armatei României, Medalia „Crucea Comemorativă pentru misiuni de menținere a păcii din Kosovo”, precum și Medalia „The Army Commendation” acordată de partenerii americani.

Colonelul Pop este absolvent al cursului postuniversitar de perfecționare Operații Multinaționale Întrunite la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” din cadrul Colegiului de Management al Crizelor și Operațiilor Multinaționale, al cursului postuniversitar al Departamentului Operații Întrunite și Studii Strategice și de Securitate la aceeași instituție și deține o diplomă de master în științe militare. În anul 2016 a obținut titlul de doctor în științe militare, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, București. De asemenea, are o diplomă de licență în științe juridice la Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir”, București.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.