Premieră naţională in chirurgia spinală

19/02/2019

Iasul a dat ora exacta in chirugia spiunala. Cu ajutorul robotului Mazor X a fost efectuata pentru prima data in Romania o interventie chirurgicala in cazul unei fracturi de coloana deosebit de grava. Operatia s-a desfasurat sub privire a doi ministri: cel de la Sanatate, si cel de la Comunicatii.

 

Neurochirurgii ieseni au operat un pacient care a cazut de la o inaltime de 7 metri. Fara aceasta operatie facuta cu ajutorul celui mai performant robot din lume, barbatul in varsta de 40 de ani risca sa ramana infirm pe viata. Mazor X este cel mai performant robot din lume, si permite efectuarea de operatii in conditii de maxima siguranta.  Adica opt suruburi au fost implantate in mai putin de 15 minute pentru a sustine coloana barbatului cazut de la inaltime.

 

”Se va face o fixare minim invaziva cu ajutorul  acestui robot… va putea pleca acasa ” – a declarat Lucian Eva, manager Spitalul de Neurochirurgie

 

La operatia efectuata in premiera a asistat si ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, care a aptreciat la superlativ activitatea doctorilor de la Spitalul de Neurochirurgie.

 

”Aici lucrurile au inceput sa se miste in domeniul sanatatii… o parte putem s-o indrumam spre alte  centre universitare.” – a declarat Sorina Pintea

Robotul Mazor X a fost cumparat de spitalul iesean la sfrasitul anului 2018 cu ajutorul banilor alocati de Consiliul  Judetean.

 

Maricel Popa, presedinte CJ Iasi 00018

 

 

Spre deosebire de operaţiile făcute până acum, intervenţia chirurgicală a fost făcută de o echipă formată din trei medici, doi bioingineri şi patru asistenţi medicali.

Anda Matei, Ciprian Baciu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.