Preşedintele Iohannis vrea autostradă

02/10/2018

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat la deschiderea anului universitar la Iaşi că este absolut necesară o autostradă care să lege Moldova de restul ţării şi de reţeaua paneuropeană de autostrăzi. Şeful statului a subliniat în timpul festivităţii de deschidere a anului universitar că timpurile se schimbă, motiv pentru care ar trebui să fim pregătiți să le facem față. Iohannis a criticat totodată faptul că nu există o autostradă care să lege Estul de Vest.

“Dincolo de educație, pentru a-și valorifica întregul său potențial, Iașiul are mare nevoie și de infrastructura care să-l transforme într-un important oraș european. O autostradă care să lege Moldova de restul țării și de rețeaua pan-europeană de autostrăzi este, de aceea, absolut necesară”, a afirmat Klaus Iohannis, preşedintele României.

Şeful statului a spus de asemenea că este inadmisibil ca distanţa dintre Bucureşti şi Iaşi să fie străbătută cu trenul în aproximativ şase ore şi jumătate.

“Neglijarea infrastructurii deja existente trebuie să înceteze. Este inadmisibil ca distanța dintre București și Iași să fie străbătută cu trenul în aproximativ șase ore și jumătate, semnificativ mai mult decât în urmă cu 20 de ani”, a adaugat Klaus Iohannis, preşedintele României.

În opinia şefului statului, o asemenea evoluție nu poate fi imaginată fără contribuția dumneavoastră, profesorii, studenții și cercetătorii ieșeni, care astăzi vă pregătiți de un nou an de activitate.

Cred cu tărie că începutul celui de-al doilea secol de existență a României ca stat național unitar trebuie să fie dedicat reducerii decalajelor existente față de celelalte state membre ale Uniunii Europene și descătușării potențialului creativ al poporului român, 

“Pentru şeful statului român, importanța universităților, a profesorilor și cercetătorilor crește exponențial pentru că, în primul rând, aici se pot dezvolta acele competențe versatile care să răspundă în mod adecvat cerințelor de mâine”, a continuat Klaus Iohannis, preşedintele României.

Anda Matei, Ana Pop

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.