PRIMELE DOZE DE VACCIN ANTIGRIPAL AU AJUNS LA BOTOŞANI

24/10/2019

Primele doze de vaccin antigripal au ajuns la  Botoşani şi vor fi distribuite medicilor de familie pentru imunizarea gratuită a pacienţilor cu risc ridicat de îmbolnăvire.Vorbim de o primă tranşă de 6.000 de doze, care  vor fi împărţite atât pentru vaccinarea personalului medical din spitale şi cei din MAI, dar şi pentru  populaţie. La medicii de familie vor ajunge undeva la 4.000  de doze. Cum nu sunt de ajuns, doctorii vor trebui sa aleagă pe cine imunizează mai întâi.

De la începutul acestei luni, medicii spun că a crescut mult numărul de infecţii respiratorii. Un motiv ar fi oscilaţiile de temperatură, asa că în primul rând suferă copiii, dar şi cei cu imunitatea scăzută. S-au înregistrat peste 1.000 de cazuri de viroze şi mai bine de 260 de pneumonii. Cazurile mai severe au fost internate, iar cele mai uşoare au primit tratament la domiciliu. Medicii ne recomandă în continuare să evităm  spaţiile aglomerate, să ne spălăm pe mâini, să avem o alimentaţie bogată în fructe, legume şi vitamine.

Ministerul Sănătaţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a imbolnăvirilor prin gripă. Sunt în schimb şi persoane care nici nu se gândesc să îşi facă vaccinul antigripal. Numărul mare de infecţii respiratorii este unul  obişnuit pentru această perioadă, spun specialiştii. Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de  ani, persoane cu boli cronice, în special boli  respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi,  dar şi gravide.

În farmacii, o doză de vaccin contra gripei costă între 50 şi 60 de lei.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.