PRIMELE ORE ÎN DETENŢIE PENTRU LIVIU DRAGNEA

28/05/2019

Imediat după ce a ajuns în penitenciar, luni seară, Liviu Dragnea a fost suspus unor proceduri tehnice.

Astfel, a fost percheziționat corporal în amănunt, i s-au inventariat toate bunurile pe care le-a avut cu el, iar apoi a fost dus într-o celulă din secția a II-a, unde va petrece următoare 21 de zile de carantină.

Acesta va fi supus unor controale medicale, iar un specialist va consemna în fișa care va fi atașată dosarului său de deținut ce activități poate să facă, dacă trebuie să urmeze vreun tratament medical, dacă are vreo interdicție în ceea ce privește drepturile de muncă.

După ce se termină perioada de carantină, Liviu Dragnea va fi prezentat în fața unei comisii conduse de un judecător delegat, care îi va stabili regimul de detenție, care poate să fie deschis, semideschis sau închis.

Potrivit legii, persoanele care execută pedepse cuprinse între 3 și 13 ani, așa cum este cazul lui Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni, regimul este unul închis, însă comisi va lua în calcul toate datele din dosarul său și ar putea să stabilească un alt regim.

Fostul lider social democrat va avea un statut special, pentru că a făcut parte din categoria demnitarilor, asta înseamnând că Liviu Dragnea nu va face închisoare alături de deținuți periculoși și nici nu se va întâlni cu aceștia în închisoare. El va avea niște trasee special trasate în incinta pușcăriei şi va sta împreună cu deținuți de aceeași categorie.

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.