Profesor din Botoşani, acuzat de viol

12/09/2018

Situaţie de-a dreptul halucinantă la Botosani, la Liceul cu Program Sportiv, acolo unde o fostă elevă, de 15 ani, susţine că ar fi fost violată de un profesor de 49 de ani. Totul s-ar fi petrecut după ce fata l-ar fi rugat pe cadrul didactic să o ajute să îşi rezolve situaţia şcolară, iar nelegiuirea ar fi avut loc lângă pădurea de la Rediu. Cazul este anchetat acum de poliţişti.

Nelegiuirea ar fi avut loc în urmă cu câteva zile, după ce elevă, care terminase clasa a IX-a, a decis, de comun acord cu mama sa, să se mute de la Liceul cu Program Sportiv la un alt liceu. Prima opţiune a fetei a fost Colegiul “Asachi”, dar, fiindcă nu mai erau locuri, a hotărât să încerce şi la Grupul Şcolar Industrial “Dimitrie Negreanu”.

Cum angajaţii de la Liceul cu Program Sportiv au refuzat să îi mai elibereze fetei o a doua adeverinţă, mama elevei a apelat la ajutorul profesorului, ea fiind vreme de 12 ani colegă cu soţia acestuia.

Bărbatul de 49 de ani s-ar fi întâlnit cu fata şi ar fi încercat să o convingă să rămână la liceul sportiv, dar în loc să o ducă la mama sa la serviciu aşa cum convenise iniţial, acesta a dus-o la marginea oraşului, unde ar fi abuzat sexual de fată.

Mama fetei a aflat a doua zi de cele întâmplate de la psihologul căruia adolescenta i-a povestit ce a păţit. Mai mult, aceasta a mers cu fiica ei la poliţie unde a depus o plângere. Cazul este anchetat acum de oamenii legii. Până la finalizarea anchetei, profesorul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. În schimb, dacă cercetările confirmă actul sexual dintre cei doi, lucrurile se complică, iar cadrul didactic are toate şansele să ajungă după gratii. Profesorul acuzat de viol este instructor de lupte greco-romane şi are o vechime în învăţământ de aproape 15 ani.

Reporter Beatrice Neghină

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.