PROGRAMUL ZILEI NAȚIONALE, LA IAȘI

26/11/2018

 

Municipalitatea a stabilit programul  ceremoniilor de marcare la Iaşi a Zilei Naţionale a României

În privința Centenarului Unirii cu Bucovina, seria de evenimente va debuta pe 28 noiembrie, de la ora 10.00, Palatul Roznovanu, unde va avea loc o ședință solemnă a Consiliului Local al Municipiului Iași.

Pe lângă staff-ul municipalității ieșene, la ședință vor mai participa invitați din Cernăuți, rectorii universităților, academicieni, reprezentanți ai instituții de cultură.

Manifestările dedicate Zilei Naționale vor debuta în piațeta Palatului Culturii, cu un programde  concert de muzică populară „Noi suntem români”. La ora ora 10.00 vor începe manifestările oficiale dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României: Te Deum (Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Episcopia Romano-Catolică), alocuțiuni din partea IPS Teofan, PS Gherghel, prefectului Județului Iași, președintelui Consiliului Județean Iași, primarul Municipiului Iași și a prof. univ. dr. Mihai Crucianu, care a împlinit în acest an 100 de ani. După rostirea discursurilor va urma depunerea de coroane la statuia domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și defilarea forțelor armate.

Ziua va fi încheiată la Palatul Roznovanu, unde, de la ora 18.00, primarul Mihai Chirica va oferi un dineu cu ocazia Zilei Naționale a României. În cadrul evenimentului vor fi lansate trei volume „Iași, Oameni ai Cetății”, pentru domeniile arte plastice, literatură și artă dramatică.

 

Reporter Silvia Craus

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.