Recuperarea: Quo Vadis

12/03/2019

Spitalul Clinic de Recuperare Iași a împlinit 41 de ani de activitate.  Cu această ocazie, peste 850 de medici din diferite specialităţi participă la lucrările celei de-a XVII-a ediţii a Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare.

 

Pe parcursul unei săptămâni sunt organizate de manifestări medicale de anvergură.

”Conferinţa Zilele Spitalului de Recuperare ajunsă la a XVII-a ediţie, au devenit o adevarată şcoală de medicină ce-şi ţine cursurile cu rigurozitate an după an pentru medicii spitalului, medicii ieşeni şi medicii din regiunea de nord-est a României, având conştiinţa faptului că orice investiţie ȋn formarea şi educarea personalului medical nu ȋnseamnă ȋn final decât calitate ȋn sistemul medical, concomitent cu creşterea nivelului de sănătate al populaţiei. Acesta este obiectivul nostru principal.” – a declarat Carmen Cumpăt, managerul Spitalului Clinic de Recuperare

De-a lungul unei săptămâni de lucrări ştiinţifice de mare calitate, vor conferenţia specialişti din ţară dar şi din străinătate.

”În acest moment se desfăşoară cursul de dislipidemii – de la prevenție la tratament (curs cardiologie); de la diagnosticul hipoacuziei la protezarea auditivă (curs de audiologie clinică); noţiuni fundamentale ȋn endoscopia rinosinusală (curs ORL); reabilitarea pulmonară și climatoterapia; spondilartritele – o provocare pentru practician; prezent și viitor ȋn tratamentul  bolilor reumatologice, dar şi lucrari de ortopedie-traumatolgie, medicina muncii, cursuri de asistenţi medicali sau sesiuni dedicate kinetoterapeuţilor. Încercăm să aflăm ce înseamnă noutăţi în acest an 2019 şi să aflăm ce înseamnă abordarea interdisciplinară în această patologie foarte frecventă. ” –  a declarat Florin Mitu, şeful Clinicii de Cardiologie – Spitalul de Recuperare Iaşi

Lucrările prezentate ȋn sesiunile din cadrul Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi vor beneficia de statutul de supliment la Revista Medico-Chirurgicală a Societăţii de Medici şi Naturalişti din Iaşi.

Anda Matei, Marcel Cilibiu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.