”REVOLTA”, PRIMUL SPECTACOL DE BALET INSPIRAT DE REVOLUȚIA ROMÂNĂ DIN DECEMBRIE 1989

25/09/2019

Coregrafii români Gigi Căciuleanu şi Vanda Ştefănescu sunt realizatorii spectacolului de balet ”Revolta”, inspirat de Revoluţia Română din decembrie 1989, care va fi prezentat pe 30 septembrie la Bucureşti şi pe 16 decembrie la Timişoara.

Spectacolul de balet neoclasic şi contemporan va fi structurat în două părţi, iar invitat special va fi actorul Ion Caramitru.

Vanda Ștefănescu semnează primul act al spectacolului, “Revolta”, realizat cu balerini profesionişti de la Opera Română, care va prezenta momente tragice ale Revoluţiei Române din 1989, concluzionându-se însă într-o  notă optimistă.

“On the Roof” al coregrafului Gigi Căciuleanu e conceput ca al doilea act al producției, un spectacol care are in centrul său ”bufonul” și reuneşte dansul, actoria, muzica, poezia, desenele şi arta vizuală. “On the roof” este realizat cu tineri selecţionaţi la cea de-a XXII-a ediţie a Galei Tânărului Actor.

Vanda Ștefănescu a mărturisit că a dorit să facă un spectacol de balet cu tema Revoluţiei deoarece până acum “nu s-a mai făcut un spectacol integral de balet cu această temă” și că  în primele momente totul a fost copleşitor.

Coregrafa a declarat că spectacolul va avea o singură reprezentaţie la Bucureşti pe 30 septembrie, la Sala Mare a Teatrului Naţional “I.L. Caragiale”, de la ora 19,30,  urmat de o reprezentaţie la Timişoara pe 16 decembrie.  “Revolta” este un eveniment organizat de Asociaţia ”Nevoia de Educaţie”.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.