S-a dat startul probelor la BAC

S-a dat startul probelor la BAC

04/07/2016

Au început emoţiile pentru absolvenţii de liceu. Luni, 4 iulie, a avut loc proba scrisă la limba şi literatura română.

Subiecte uşoare. Asta au spus absolvenţii de clasele a XII-a care au avut de susţinut prima probă scrisă la limba şi literatura română. La profilul real, elevii au avut de comentat un roman interbelic la alegere: „Ion”, „Ultima noapte de dragoste, Întâia noapte de război”, „Baltagul” sau „Enigma Otiliei”. Cei de la profilul uman, au avut de redactat o caracterizare a unui personaj dintr-un roman psihologic.

„La subiectul întâi am avut genul dramatic, la subiectul doi jocul pe dispozitivele electronice tabletă, calculator sau telefon, iar la subiectul trei imaginea despre lume într-un roman interbelic, era la alegere. Am ales Ultima noapte de dragoste.” – Ecaterina Ungureanu, elevă la Colegiul Naţional Iaşi.

„Păi eu am fost la profil uman şi mi-a căzut Ultima noapte de dragoste, Întâia noapte de război. A fost ok, a fost uşor. Sper să iau măcar opt.” – Ioana Ciubotariu, elevă la Liceul „Vasile Alecsandri” Iaşi.

Emoţii a avut şi deputatul PSD, Sorin Iacoban care a venit la Colegiul Naţional să vadă ce a făcut la prima probă fiica sa, Andreea.

„Eu zic că s-a pregătit foarte bine dar emoţiile la o vârstă mai fragedă pot face ravagii dar eu sunt încrezător şi sunt convins că va fi bine şi că va lua o notă bună.” – Sorin Iacoban, deputat PSD.

În data de 5 iulie va avea loc proba scrisă la limba şi literatura maternă, urmând ca pe data de 6 iulie să aibă loc proba obligatorie a profilului iar pe 8 iulie proba la alegere a profilului şi specializării.

Ruxandra Caşu

BAC

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.