S-AU MAJORAT  BURSELE PENTRU ELEVII BÂRLĂDENI

30/10/2018

Învăţământul şi problemele lui a intrat în colimatorul primarului Bârladului. Dumitru Boroș, a reamintit că a avut în atenție, încă de la începutul mandatului său, toate problemele învățământului local, o componentă importantă fiind majorarea burselor acordate elevilor merituoși sau celor cu posibilități materiale reduse.

Astfel, începând cu anul școlar curent, urmare a inițierii unui proiect de hotărâre, primarul Boroș a obținut votul consilierilor locali pentru a majora cuantumul celor patru categorii de burse acordate elevilor din Bârlad. Elevii bârlădeni care învață au motive de bucurie. Conform hotărârii de consiliul local, bursele  de performanță au crescut de la 60 de lei per elev la 80 de lei, cele de merit de la 50 de lei la 60 de lei, bursele de studiu au ajuns la 50 de lei, de la 40 de lei iar cele sociale au fost majorate cu 10 lei, fiind acum de 50 de lei per elev.

În total, vor fi acordate 70 de burse de performanță, 289 de merit, 110 de studiu și 171 sociale.

Valoarea totală lunară a burselor care vor fi acordate elevilor care îndeplinesc criteriile de atribuire este de 36.900 lei.

Reporter: Adnana Dumitrescu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.