Scandal de amploare la Opera Națională Romană din Iași

03/02/2020

 În urma unei postări pe o rețea de socializare ,în care Raluca Zaharia anunța cu regret că a fost pusă pe liber din funcția de dirijor al corului, mai mulți părinți alături de copiii lor s-au adunat în fața instituției pentru a contesta această decizie care a stârnit un real val de tristețe și revoltă.

Dirijoarea nu știe cu exactitate care sunt motivele reale din spatele concedierii sale, ea fiind informată de această decizie în urma unei schimbări de organigramă.

Într-o  discuție pe care dirijoarea a purtat-o cu managerul Operei, Beatrice Rancea, i s-ar fi comunicat că această decizie survine în urma lipsei de activitate a corului de juniori.

În apărarea Ralucăi Zaharia sar și colegii din interiorul Operei, revoltați și aceștia la rândul lor de nedreptățile care se petrec în cadrul acestei instituții de cultură.

Vestea că dirijoarea își va înceta activitatea a căzut ca un trăsnet asupra părinților, dar și a copiilor.

În urma acestor acuzații, managerul Operei, Beatrice Rancea a prezentat argumentele ce au determinat-o să ia această decizie.

Bogdan Gheorgheiu, Ministrul Culturii, a declarat că în perioada imediat următoare va delega Corpul de control la Iaşi, pentru a verifica situaţia de la Opera Naţională Română.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.