Schimbare majoră în apropierea Plopilor fără soţ

15/03/2019

Au fost sursă de inspiraţie, a devenint una dintre cele mai cunoscute şi iubite poezii, după care. După care zeci de ani au fost lăsaţi uitării. Acum iubitorii de poezie dar şi de frumos pot admira frumuseţea Plopilor fără soţ, dar şi a împrejurimilor. Aleile au fost refăcute, iar între cei 17 plopi care au scăpat netăiaţi a fost amenajat cu gazon. În zonă este şi un teren  de joacă pentru copii.

Fie că sunt adulţi sau copii, indiferent de vârstă, cu toţii se bucură de noua schimbare a parcului.  Noul parc are o suprafaţă de 1.650 de metri pătraţi, din care suprafaţa spaţiului verde este de 1.000 de metri pătraţi, aleile au aproape 400 de metri pătraţi, iar noul loc de joacă pentru copii 200 de metri pătraţi.

 

”Punerea în valoare totodată a unui monument care a rămas prea multă vreme nebăgat ăn seamă, cu dublă conotație și pentru mrele poet național, dar și zonă de recreere. Am reușit în cele din urmă să finalizăm și locul de joacă pentru copii și amenajarea spațiului verde, sperăm să îl și întrețină cei care îl vor folosi, să nu îl distrugă măcare, iar noi vom căuta de fiecare dată când găsim o oază pentru ieșeni să o punem în valoare.”- a declarat Mihai Chirica, priumarul Iaşului

 

 

Anda Matei, Marcel Cilibiu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.