Se strâng rândurile la protestul 15 minute

13/03/2019

Mai greu dar încep să se mobilizeze. Primari, artişti, oameni de afaceri şi chiar instituţii au anunţat că pe 15 martie, la ora 15, îşi vor întrerupe activitatea timp de 15 minute. Astfel ei se alătură omului de afaceri Ştefan Mandachi. El a postat de Facebook un filmuleţ în care îşi arăta nemulţumirea faţă de lipsa autostrăzilor din România.

Primarii din judeţul Iaşi par să fie şi ei deranjaţi de lipsa autostrăzilor nu doar din România, ci mai ales din zona Moldovei. Unul dintre primarii care au anunţat că se va alătura campaniei #şîeu este din PSD Iaşi şi conduce primăria comunei Dobrovăţ.


”E un gest simbolic de susţinere a iniţiativei a celor din mediul privat şi în principal a domnului Mandachi. Este un gest simbolic pentru că o administraţie locală nu poate să îşi oprească activitatea.” –a declarat prin telefon: Cătălin Martinuş, primar Dobrovăţ

 

Alături de Ştefan Mandachi şi campania #şîeu se vor afla toţi primarii PNL din judeţul Iaşi.

” Voi ieşi la ora 15 să protestăm timp de 15 minute, începând cu ora 15, eu şi toată comuna. Voi sta la poarta primăriei. Văd eu, mă gândesc.”

 

”Orice cetăţean, chiar dacă nu are nicio afacere, este afectat. „- a declarat prin telefon: Dan Niţă, primar Miroslava

Seria celor care se alătură manifestului #RomâniaVreaAutostrăzi şi susţin realizarea proiectelor de infrastructură rutieră din România nu se opreşte aici.

 

Întâmplător sau nu, chiar ultimul spectacol din turneul „Unire prin cultură” l-am avut la Târgu Mureş, iar de acolo am venit spre Iaşi. Am simţit „pe pielea noastră” necesitatea construirii autostrăzii A8. De aceea, când am auzit de acest protest organizat de societatea civilă pe 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute, am decis ca şi Ateneul din Iaşi să facă acest lucru.”- a precizat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului din Iaşi

 

Tot vineri, 15 martie, de la ora 15, timp de 15 minute, toţi cei peste 80 de angajaţi din categoria administrativă a Companiei de Transport Public îşi vor întrerupe activitatea.

”Ne-am hotărât să ne alăturăm şi noi acest demers de a solicita autostrăzi pentru Români. Noi, transportatorii, suntem direct afectaţi de lipsa acestor autostrăzi. Pentru că acest o oraş nu are şosea de centură este obligat să permită accesul maşinilor de mare tonaj sau celor aflate în tranzit să circule pe drumurile care sunt utilizate în mod frecvent şi de transportul public.” – a precizat Adrian Mihai, purt cuv Compania de Transport Public Iaşi

 

Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice județul Iași, membră a Asociației Producătorilor de Porumb din România, își afirmă suportul necondiționat și va participa la acțiunea ”Șî eu vreau autostradă”, atât pe plan local, cât și prin participarea la evenimentul ce se va desfășura la Suceava.

 

Cei de la Electra se alătură şi ei manifestului, în semn de protest faţă de lipsa de interes a Guvernului faţă de infrastructura din România şi mai ales din Moldova.

Un demers similar este anunţat şi de Asociaţia “Moldova vrea Autostradă”, artistul plastic Felix Aftene, omul de afaceri Dan Zaharia, dar şi un mare retailer scandinav de mobilier şi decoraţiuni.

 

Anda Matei, Marcel Cilibiu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.