Şedinţă extraordinară cu sala goală

Şedinţă extraordinară cu sala goală

29/07/2016

Convocaţi de către consilierii PNL la o şedinţă extraordinară pentru a discuta un proiect de hotărâre privind stabilirea modului în care urmează să fie modernizat transportul public, consilierii PSD au lipsit. Astfel, şedinţa extraordinară nu s-a mai putut desfăşura din lipsă de cvorum. Acest blocaj a stârnit o serie de discuţii între consilierii Partidului Naţional Liberal Iaşi, care au calificat această mişcare ca fiind o probă a lipsei de interes faţă de viitoarele proiecte ale oraşului.

Mare le-a fost mirarea consilierilor locali ai PNL şi a consilierului independent Andrei Postolache, atunci când au realizat că Sala Mare a Primăriei este goală. Consilierii liberali au convocat o şedinţă extraordinară pentru vineri 29 iulie, pentru a discuta situaţia transportului public din Iaşi, şi modernizarea acestuia prin contactarea unui credit BERD sau prin accesarea unor fonduri europene, şi promovarea unui referendum local în acest sens. Consilierii social-democraţi au absentat în bloc şi nu au luat parte la această întâlnire.

„Mi se pare nepotrivită şi arogantă. Ei au majoritatea. Ei nu riscă să se întâmple ceva ce nu votează pentru acea hotărâre. Atunci de ce să refuze o discuţie? Dacă însăşi problema este că nu ne înţelegem, hai să discutăm. Nu înţeleg atitudinea. Mi se pare arogantă şi nepotrivită”, spune Andrei Postolache, consilier local.

De cealaltă parte, primarul Mihai Chirica este de părere că situaţia transportului public ieşean a fost discutată de nenumărate ori în cadrul şedinţelor Consiliului Local.

„Au minţit populaţia cu tot felul de scenarii care nu există referitor la aceste autobuze. Dacă în timpul campaniei criticau faptul că administraţia tot schimbă autobuzele, acum că de ce le schimbăm şi de ce nu aşteptăm vreo 100 de ani ca să cadă toate? Vreau să îi transmit un mesaj domnului Boz în mod public: Consiliul Local este o instituţie foarte demnă. Acolo au stat oameni care au scris pagini din istoria acestui oraş, prin urmare nu poţi să accepţi să îl consideri suburbani”, spune Mihai Chirica.

În curând, la Iaşi, vor fi aduse opt autobuze dotate cu aer condiţionat iar întreg parcul auto va fi modernizat.

Reporter Ruxandra Caşu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.