Și-au dat mâna, pentru dezvoltarea Moldovei

14/01/2019

S-a lansat „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei“ a fost lansată la Iași. Îmființată ca structură civică regională, organizația evidențiază motivele pentru care Moldova este blocată în subdezvoltare.

Opt județe ale Moldovei au adus soluții de revigorare economică şi socială la probleme regionale care au produs subdezvoltarea acestei zone.

”După cum ați văzut astăzi au fost prezenți din toate județele Moldovei, în următoarea perioadă noi sperăm că acești oameni vor merge acasă și se vor organiza în așa fel încât să împingem proiectele din zona civică, acesta e singurul aport pe care ni-l putem aduce să punem presiune pe decidentul politic, pentru că noi nu vom inventa proiecte noi, proiectele există ele sunt promovate politic în acest moment și noi vrem doar atât să le prioritizăm și să facem ca aceste proiecte să se miște” a declarat Cătălin Urtoi, membru fondator, președintele Împreună pentru A8.

”Oamenii care ies în stradă susțin această mișcare pentru că e un proiect care este în folosul tuturor, asta așteptăm cu toții să ne implicăm, iar cei care pot să-și dea energia și ideile spre un bine comun sunt deacord cu noi” a declarat Daniela Mitrofan, mebru fondator, psihoterapeut.

Implicarea în demersurile pentru dezvoltarea Moldovei ar putea fi împiedicată dacă această Mișcare s-ar transforma în partid politic, de aceea Asociația își păstrează statutul de structură civică.

Vreau să vă spun în același timp că încercăm să devenim pe cât posibil o platformă pentru oamenii competenți și oamenii onești care doresc să acționeze într-o formă sau alta, mai pe scurt să readucem în viața cetății oamenii competenți, oamenii cu expertiză, oamenii care prin efortul lor pot modifica într-o formă realitatea actuală” a declarat Dan Radu, mebru fondator, jurnalist.

Din punct de vedere al surselor de finanțare, asociația îți propune să solicite și sprijinul consiliilor locale.

Mădălina Cronț/ Marcel Cilibiu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.