SIMULARE PACIENT CU CORONAVIRUS

04/03/2020

Alertă la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, acolo unde medicii au primit un pacient recent venit din China și posibil infectat cu virusul mortal. Codul roșu de alertă s-a dat imediat ce bolnavul a ajuns în curtea unității medicale. Echipați corespunzător, o armată de medici a preluat cazul. Din fericire, totul a fost o simulare, pentru a testa timpii de reacție și modul de lucru al medicilor din unitatea de primiri urgente.

Din momentul în care pacientul a fost coborât, pe targa, din ambulanță, pacientul este întrebat cum se simte, dacă are febra și dacă a călătorit în străinătate. Cum victima a fost în China și a revenit în Romania în urmă cu 5 zile, se instalează codul de alarmă în spital.

Transportat într-o cameră de terapie intensivă, pacientul suspect de infecție cu noul virus este, din nou, verificat de medici. Întregul personal, care intră în contact cu bolnavul, este echipat corespunzător, pentru a nu fi contaminat.
Este momentul în care sunt alertate Direcția de Sănătate Publică, spitalul de Boli Infecțioase, Comitetul pentru Situații de Urgență și Ministerul Sănătății. Bolnavul cu suspiciunea de coronavirus este băgat într-o izoleta și transportat cu un echipaj de terapie mobilă la spitalul de Infecțioase. Acolo îi sunt prelevate probe de sânge, iar epidemiologii și infectionistii vor vedea dacă are sau nu infecție cu noul virus. După ce pacientul părăsește unitatea de primiri urgențe, începe igienizarea spațiului medical în care a fost tratat, în prima fază.

Decontaminarea și igienizarea salonului din unitatea de primiri urgente durează cel puțin o ora, spun specialiștii, timp în care accesul în cameră este interzis.

Simularea de primire a unui pacient posibil infectat cu coronavirus a fost făcută la spitalul de Neurochirurgie “Nicolae Oblu” din Iași.

Testele pentru depistarea infecției cu noul virus se fac doar la spitalul de Boli Infecțioase “Sf Parascheva” din Iași. Până acum, nu a fost confirmat niciun caz de îmbolnăvire, deși au fost trei suspiciuni de infecție cu coronavirus.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.