SRU intră la finanțare în primăvară

19/02/2019

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a dat asigurări că cererea Iașului privind finanțarea Spitalului Regional de Urgență va fi depusă în perioada aprilie-mai. Declarația a fost făcută la Iași.

Indiferent dacă Clujul și Craiova vor finaliza sau nu studiile de fezabilitate până la termenul limită de predare a cererilor de finanțare, Iașul va merge mai departe. Și asta pentru că Iașul are deja realizat atât studiul de fezabilitate cât și studiul privind impactul de mediu.

”Cererile de finanțare se depun până în luna aprilie, în intervalul martie –aprilie e un interval de timp, nu aș putea să vă spun data exactă când depunem cererile de finanțare, dar pot să  vă spun că dacă celelalte studii de fezabilitate nu vor fi pregătite, vom depune Iașiul în primă fază.” – a declarat Sorina Pintea, Ministrul Sănătății

Finanțarea va fi însă una etapizată, astfel că până în 2021 nu se va turna nicio lopată de ciment la fundația spitalului.

”Vom utiliza banii alocați pentru actualul exercițiu financiar, pentru finalizarea procedurilor de achiziție, pentru pregătirea personalului. Sunt câteva etape care nu necesită construcție efectivă, aceste etape vor fi parcurse până în 2021 și finanțate din ceea ce putem atrage până atunci.” – a declarat Sorina Pintea, Ministrul Sănătății

Lucrările pentru viitorul spital regional de urgență din Moldova sunt estimate la 400 de milioane de euro.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.