Studenţii de la UAIC au protestat faţă de OUG 7

07/03/2019

Studenţii de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi au protestat în cursul acestei zile. Ei sunt nemulţumiţi, asemeni colegilor din ţară, sau magistraţilor, de Ordonanţa prin care se modifică Legile Justiţiei.

Ultima ordonanţă prin care guvernarea PSD+ALDE modifică legile justiţiei îi scoate pe studenţii de la Facultatea de Drept în stradă. Ei îi cer ministrului Toader, care este şi profesorul lor, să facă o consultare publică atunci când vine vorba de modificarea legislaţiei.

”Astăzi protestăm împotriva OUG 7 şi de introducerea unor ingerinţe suplimentare ale politicului în actul de justiţie. Cerem abrogarea OUG 7 şi cerem profesorului Tudorel Toader ca de acum înainte când are propuneri în justiţie să discute şi cu studenţii domniei sale, care nu au fost de acord cu absolut niciuna dintre propunerile făcute în justiţie. Totodată ne solidarizăm cu protestele pe care le fac în toată ţara procurorii şi judecătorii. ”- a declarat Silvian Emanuel Man, preşedintele Ligii Studenţilor

La protest s-au alăturat şi alţi studenţi sau trecători.

”Trecă cu justiţia asta care nu este dreaptă. Nu mai avem nicio bază. Ies vagabonţii din închisori. Nu mai este justiţia care era înainte. Vedeai poliţistul, fugeai ca un trăsnet. Acum nu mai este aşa: vine, îţi dă în cap şi tot el are dreptate.”

” Ne interesează politica românească. Am observat că OUG 7 nu e foarte constituţională şi o îngrădire a dreptului magistraţilor.”

Anda Matei, Marcel Cilibiu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.