TÂRGUL FABRICAT ÎN MOLDOVA ȘI-A DESCHIS PORȚILE

16/11/2018

O zi altfel la Iași, o zi “fabricată” în Republica Moldova. La târgul de produse ce se desfășoară pentru a patra oară în România și pentru a doua oară în Iași și-au expus ”roadele” fabricate în țara vecină peste 80 de companii.

Oficialii prezenți la deschidere consideră că evenimentul reprezintă un progres pentru ceea ce poate oferi Republica Moldova, celor ce vor să guste din produsele expuse la târg.

“Acest eveniment reprezintă rodul unei munci, promovarea unei țări, schimb economic la un alt nivel, de ce zic acest lucru pentru că acest eveniment Fabricat în Republica Moldova este la a patra ediție în România, prima a început în Iași, a doua după doi ani de zile este din nou în Iași și încercăm să îî convingem să facă anual acest eveniment. Din păcate suprafața spațiului nu permite mai mult de 80 de companii, dar ceea ce poate oferi Republica Moldova în speță reprezintă mult mai mult” a precizat Vieru Constantin, Președinte Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova – România.

În weekendul de Black Friday, vizitatorii vor descoperi o selecție variată de obiecte și servicii, de la produse agricole și alimentare, îmbrăcăminte și încălțăminte, până la sisteme de informare și dezvoltare IT.

“Firme din Republica Moldova din diferite domenii, din industria textilă, din industria alimentară și își propun ca să deschidă noi oportunități pentru firmele care sunt prezente unele pe piața romănească, iar altele încearcă să își găsească parteneri de afaceri aici.  Pentru Moldova, România este o poartă de intrare în Uniunea Europeană” a adaugatGribincea Mihai, ambasador al Republicii Moldova în România

Agenda târgului a fost completată și cu momente surpriză, susținute de artiști din Republica Moldova.

Mădălina Cronț/ Cristian Lozbă

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.