UAIC ÎȘI ALEGE ASTĂZI RECTORUL

11/03/2020

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din municipiul Iaşi îşi alege astăzi rectorul pentru următorii 5 ani. Cei doi candidaţi pentru scaunul de rector sunt profesorul doctor Tudorel Toader şi conferențiarul doctor Adrian Muraru, care a candidat şi la alegerile din urmă cu 4 ani.

788 de cadre didactice și 73 de studenți își pot exercita votul, iar aceștia vor merge rând pe rând în Sala Senatului deschisă timp de 12 ore, de la ora 8 până la ora 20, program stabilit pentru a face posibil ca toți cei care au drept de vot să poată ajunge la urne.

 

Actualul rector, Tudorel Toader şi-a depus oficial mandatul pentru a deveni din nou rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi , după ce în ultimii patru ani a fost la cârma conducerii, cel puţin atât timp cât nu a fost suspendat.

 

Tudorel Toader are trei mandate la cârma Facultăţii de Drept de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza şi  zece ani petrecuţi ca judecător al Curţii Constituţionale, fără a exclude mandatul ocupat în funcția de ministru al Justiţiei din ultimii ani.

 

Adrian Muraru este cadru didactic al Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice din anul 2006, pentru doi ani fiind şi director ad interim al Departamentului de Cercetare Interdisciplinar din cadrul Domeniului Socio-Uman.

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.