Vizitează gratuit Iaşul!

Vizitează gratuit Iaşul!

21/07/2016

Ieşean, turist, străin, copil sau adult, toţi sunt invitaţi să viziteze gratuit 24 de obiective turistice din Iaşi. Acest lucru este posibil mulţumită unui parteneriat a mai multor importante instituţii care au pus bazele unui proiect inedit: Iaşi Free City Tours.

Eşti din Iaşi dar nu ştii prea multe despre obiectivele turistice din cauza lipsei de timp sau eşti turist dar nu ştii ce să vizitezi? Îţi spune Matei, ghidul Iaşi Free City Tours. Cu o programare în prealabil, zilnic, la ora 9.30, la statuia lui „Alexandru Ioan Cuza” din Piaţa Unirii se pleacă într-un tur prin care poţi vedea cele mai frumoase obiective ale Iaşului. Teatrul Naţional, Palatul Culturii, Muzeul Mitropolitan sau Biblioteca Universităţii „Gheorghe Asachi” sunt doar câteva dintre locurile pe care le poţi vizita în două ore. Mai mult decât atât nu există nicio barieră lingvistică pentru că toate informaţiile sunt prezentate în română, engleză şi franceză anul acesta.

“Sunt tot felul de turişti. Tocmai despre asta vorbeam. Ca ghid, noi trebuie să ne adaptăm la turist, la grup. Putem avea familii, putem avea un grup de oameni de afaceri. Avem la Iaşi chiar foarte multe congresuri de medici, de exemplu. Cred că primul tur pe care l-am avut în viaţa mea a fost chiar cu nişte medici veniţi la un congres. Putem avea tot felul de turişti”, a spus Matei Bărhălescu, ghid.

Aflat deja la cea de-a doua ediţie, Iaşi City Free Tours speră să informeze cât mai mulţi turişti. Doar anul trecut peste 800 de persoane au rămas plăcut impresionate de cultura ieşeană. Cel mai nou muzeu, Ansamblul Mitropolitan Iaşi se numără printre cele mai căutate locaţii.

„Suntem singurul muzeu care deţinem o mivalniţă sau o liptiră. Este vasul folosit la procesiunea spălării picioarelor din Joia Mare, a Patimilor. Există informaţii în documente precum că această procesiune s-ar fi făcut în Iaşi, la catedrală până la începutul secolului XX”, a declarat Eva Giosanu, muzeograf.

Înscrierea persoanelor se face zilnic la telefonul 0737.004.702.

 Reporter Ruxandra Caşu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.