ZIUA FRANȚEI

15/07/2019

Ziua de 14 iulie, instituită în 1880 ca fiind ziua națională a Franței aniversează implicit sărbătorirea revoluției din 1789 ci și aniversarea Sărbătorii Federației (Fête de la Fédération) de la 14 iulie 1790.

Anul acesta, campionul mondial de jet-ski Franky Zapata a oferit un spectacol futurist duminica, la defilarea traditionala de 14 iulie, la Paris, zburand la cateva zeci de metri deasupra bulevardului Champs-Elysees, cu o pusca in mana, pe placa sa cu motor cu reactie “Flyboard”, un dispozitiv inventat chiar de el. Aceasta platforma zburatoare propulsata de cinci reactoare cu jet de aer va permite testarea diferitelor utilizari, de exemplu o platforma logistica zburatoare sau chiar o platforma de asalt pentru militari.

La cateva ore dupa finalizarea paradei, cateva sute de protestatari din cadrul miscarii “vestele galbene” au incercat sa ocupe Bulevardul Champs Elysees. Acestia au incercat sa blocheze bulevardul cu ajutorul unor baricade metalice, tomberoane si alte obiecte. Politia franceza a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.