Ziua Imnului Naţional, celebrată la Iaşi

Ziua Imnului Naţional, celebrată la Iaşi

29/07/2016

Moment important pentru români. La sfârşitul acestei săptămâni, sute de persoane au venit în Piaţa Tricolorului din Iaşi pentru a intona imnul naţional, „Deşteaptă-te române!”

Cei mai patrioţi dintre ieşeni au venit vineri, 29 iulie, în Piaţa Tricolorului, pentru a intona „Deşteaptă-te române!”, simbolul unităţii Revoluţiei paşoptiste din anul 1848, alături de oficialităţile locale, reprezentanţi ai armatei, militari şi  veterani de război. Surprizător, marea majoritate a persoanelor care au luat parte la acest ceremonial sunt tineri care consideră că este obligaţia fiecărui român de a fi solidar cu faţă de patrie.

„În primul rând ca să văd ce se întâmplă, că este Ziua Imnului şi este foarte important pentru toţi românii şi este foarte important să ne celebrăm ziua aceasta. Mi se pare un moment emoţionant”, spune Mădălina Popescu.

Întreaga ceremonie a debutat cu un scurt ceremonial religios, după care reprezentanţii autorităţilor locale au rostit succinte alocuţiuni.

„Aş vrea să transmit un mesaj către toţi ieşenii, către toţi românii, astăzi aniversăm unul dintre cele patru simboluri naţionale, Imnul României, să îl cântăm, să îl rostim, să îl intonăm cu demnitate şi mândri, că avem cu ce ne mândri faţă de ţara noastră”, adauga Mihai Chirica, primarul Iaşului.

Deputaţii de Iaşi au participat şi ei la ceremonia din faţa Casei Pătrate.

” Este o zi în care toţi românii, toţi ieşenii sunt extrem de emoţionaţi. Aşteptăm acest imn întotdeauna atunci când avem competiţii naţionale, competiţii internaţionale şi ne mândrim cu acest lucru”, completeaza Camelia Bogdănici, deputat. 

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare şi a Fanfarei militare.

Reporter Ruxandra Caşu

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.