15 ianuarie-Ziua Culturii Naționale

14/01/2020

Botoșaniul va fi mâine capitala culturală a  Romaniei când se împlinesc 170 de ani de  la nașterea Luceafarului Poeziei Romanești.

Manifestarile vor continua apoi cu  depuneri de coroane la statuia poetului din fata  Teatrului Mihai Eminescu Botosani si o slujba de  pomenire in memoria acestuia la Biserica  Uspenia.

La ora 10.30 va avea loc o slujbă de pomenire și la Biserica familiei Eminovici din Ipotești și  apoi se vor depune coroane și la statuia  Luceafărului Poeziei Romanesti de la  Memorialul Ipotești.

Incepand cu ora 11.30 va avea loc un pelerinaj la  Ipotesti, iar seara de la ora 17.00 în sala de la  Casa de Cultură a Sindicatelor Botoșani va  avea loc Gala de decernare a Premiului  National de Poezie” Mihai Eminescu”- Opera  Omnia, dar  si a Premiul Național de Poezie-  Opus Primum.

Poeții Vasile Dan, Nichita Danilov, Marian Draghici,  Ovidiu Genaru, Ioan Moldovan, Ioan Es. Pop,  Matei Visniec, Cassian Maria Spiridon si Lucian  Vasiliu au fost nominalizati la Premiul  National de Poezie “Mihai Eminescu”- Opera  Omnia.

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Only registered users can comment.